Znajdź nas na Facebook
Facebook
Jesteśmy na Google+
Google+
Krem porowo-ziemniaczany :)

Krem porowo-ziemniaczany :)

Potrzebujemy:
Masło/olej roślinny, por, cebula, ziemniaki, oliwa z oliwek, szczypiorek, przyprawy.

Wykonanie:
Pora czyścimy i pozbywamy się zewnętrznych liści. Następnie należy go przekroić i dokładnie opłukać. Pora i cebulę kroimy i podsmażamy lekko na maśle/oleju roślinnym do zeszklenia. Kolejno dolewamy wodę i wrzucamy obrane ziemniaki również pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości. Na koniec wystarczy zblendować, doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą z oliwek oraz innymi ulubionymi przyprawami m.in. curry, imbir! Możemy posypać koperkiem, pietruszką lub szczypiorkiem 

Smacznego! 🙂

Foto Karolina Kapałka.

Podziel się: